یکی از دلایل ایجاد بوی بد پا می تواند مربوط به مشکلات ناخن باشد. ناخن ها، مانند پاهای شما در قسمت تاریک و عرق کرده کفش قرار می گیرند و در صورت تعریق، محل رشد باکتری ها و قارچ هایی می شوند که ایجاد کننده عفونت هستند.
اما ناخن های پا در معرض مشکلات دیگری نیز می باشند.
زیرا اگر ناخن های شما زیادی کوتاه یا بلند شده باشند، در معرض عفونت و آسیب قرار می گیرند.
دلایل بوی بد ناخن های پا
مطمئنا تشخیص بوی بد ناخن از بوی پا کمی دشوار است.
زیرا شما نمی توانید منبع بو را به خوبی تشخیص دهید، با این حال علائمی وجود دارند که می توانند مشکلات ناشی از ناخن پا را به شما نشان دهند.
به دنبال تغییر رنگ یا بافت در ناخن ها باشید، تغییر رنگ و ضخیم شدن ناخن ها می توانند نشانه ای از عفونت یا قارچ در ناخن های شما باشند. به تغییرات پوست پاهای خود در اطراف ناخن ها توجه کنید، اگر پاهای شما در این قسمت ترک خوردگی و یا حالت پوسته پوسته دارد، مطمئنا مشکل بوی بد پا ناشی از ناخن های شما خواهد بود.
چه عواملی در بوی بد ناخن پا موثرند؟
ساختار ناخن
ناخن های خیلی بلند و خیلی کوتاه، هر دو می توانند عامل ایجاد بوی بد ناخن پا باشند.
ناخن های خیلی کوتاه مستعد رشد قارچ ها هستند. طبق نظریه آکادمی جراحان ارتوپد، گاهی ممکن است ناخن داخل گوشت انگشت پا رشد کند و باعث ایجاد عفونت در اطراف ناخن شود.
ناخن های خیلی بلند نیز در زمان راه رفتن با جلوی کفش برخورد می کنند و باعث شکستگی ناخن و ورود قارچ و باکتری به پا می شوند.
برای جلوگیری از بروز این قبیل مشکلات، سعی کنید ناخن ها را به شکلی کوتاه کنید تا در زمان بلند شدن به داخل گوشت نفوذ نکنند. ناخن ها را به شکل وی انگلیسی، گرد و یا خیلی صاف کوتاه نکنید.
عفونت قارچی
عفونت های قارچی نی زمی تواند دلیل بوی بد پا باشد. این عفونت ها معمولا در زیر صدف ناخن، زیر کوتیکول و یا پشت ماتریکس ناخن، جایی که سلول های ناخن رشد می کنند، ایجاد می شوند. رنگ ناخن های خود را بررسی کنید، ناخن هایی به رنگ زرد، سبز، قهوه ای، سفید و ضخیم می توانند از علایم ایجاد عفونت باشند. احساس درد، جدا شدن ناخن از سطح و تجمع مواد زائد نیز از دیگر علائم آن است.
اگر فکر می کنید به عفونت قارچی مبتلا شده اید، به پزشک مراجعه کنید.
درمان های خانگی و بدون نسخه ممکن است باعث بروز مشکلات دیگری شوند. قارچ ها مسری هستند و با گسترش سریع، درمان را سخت تر می کنند.
قارچ ناخن
اگر صدف ناخن در حال جدا شدن است و فضای بین ناخن و بستر کپک زده است (در اثر رطوبت زیاد)، می تواند باعث ایجاد بوی بد ناخن پا شود. در این وضعیت ناخن پا نیز سبز می شود. البته این مشکل چندان نگران کننده نیست و قابل درمان می باشد. اما از آنجایی که باعث ایجاد بو و فرم بد ناخن می شود، بهتر است برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
کفش
اگر کفش شما بو گرفته باشد، می تواند عامل ایجاد بو در ناخن شما نیز بشود.
برای کاهش بوی بد کفش بهتر است از پودر یا اسپری ضد تعریق بر روی پاها و یا اسپری خوشبو کننده داخل کفش خود استفاده کنید.
جوراب
جوراب خود را روزانه تعویض کنید و آن ها را دوباره نپوشید.
از جوراب با الیاف طبیعی ( مانند جوراب های نخ پنبه و پشمی) استفاده کنید و جوراب های ساده تر را انتخاب کنید زیرا جوراب های طرح دار جلوی تنفس پا را می گیرند. همین موضوع می تواند عامل بوی بد ناخن پا باشد.
تجمع آلودگی
آلودگی در اطراف کوتیکول، گوشه های ناخن یا بین ناخن و بستر نیز باعث بروز مشکلاتی در ناخن شما می شوند. این آلودگی ها ممکن است از تجمع پوست و ناخن مرده ، پرز جوراب و یا باقی مانده صابون باشند و بسته به نوع این آلودگی ها، ممکن است بو داشته باشند یا نداشته باشند. نام تخصصی این عارضه، “دبریز زیر صفحه ناخن” یا ” subungal debris ” می باشد که می توان آن را با شستشوی عمیق ناخن ها از بین برد و یا در موارد حادتر به پزشک مراجعه کرد.